Голям европейски град забранява куфарите с колела. Съгласно нов закон куфарите

...
Голям европейски град забранява куфарите с колела. Съгласно нов закон куфарите
Коментари Харесай

Голям европейски град забранява куфарите с колела, големи глоби грозят тези които нарушът правилото

Голям европейски град не разрешава куфарите с колела. Съгласно нов закон куфарите би трябвало да се носят, а не да се влачат по улиците в остарелия град на Дубровник в Хърватия, като всеки, заловен да търкаля багажа си, ще бъде санкциониран с 265 евро.

Всеки, който възнамерява да посети Дубровник това лято, би трябвало да се увери, че няма да бъде заловен от новото предписание, забраняващо носенето на куфари на колела в историческия му център, споделя The Mirror.

Снимка: iStock

Хърватският град регистрира голям приток на гости всяка година, което е ужасно за промишлеността на гостоприемството там, само че не е толкоз фантастично за тези, които страдат от звука на дребни колела, трополещи по калдъръма.

Законодателството против багажа би трябвало да стане още по-строго през ноември, когато всички куфари и чанти ще би трябвало да бъдат оставени пред стените на остарелия град, преди посетителите да могат да влязат. Тези, натоварени с багаци, които желаят да влязат в остарялата част на Дубровник, ще би трябвало да платят на пощальон, с цел да бъдат доставени чантите им до мястото им за настаняване с електромобил.

Всяка година 1,5 милиона души посещават града, което е съвсем 40 пъти повече от 41 000 души, които живеят там.

Друга преди малко въведена спомагателна мярка за понижаване на шума ще накара кафенета и питейни заведения с тераси, където равнището на звук надвишава 55 децибела, да бъдат санкционирани и да бъдат принудени да затворят за седем дни.

Ходенето без тениска, карането на колела или електрически скутери в центъра на града и катеренето по скулптури са държания, които ще бъдат неразрешени.

В момента градът се пробва да резервира статута си на международно завещание шест години, откакто ЮНЕСКО предизвести, че неуважителни орди турити унищожават града.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР